شناسایی ساختارهای معماری مدفون در محوطه میراث جهانی پاسارگاد

به گزارش بارازعلی، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، کوروش محمدخانی سرپرست ایرانی هیئت باستان شناسی گفت:

شناسایی ساختارهای معماری مدفون در محوطه میراث جهانی پاسارگاد

هدف اصلی در مطالعات هیئت مشترک ایران، فرانسه شناخت بهتر محوطه باستانی پاسارگاد، شناسایی حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان بود.

وی به دست آوردن دید کلی از سیستم شهرسازی، مطالعه منظره فرهنگی پاسارگاد در دشت مرغاب و شناسایی و حفاظت بهتر از آثار این محوطه را اهداف دیگر این فصل گفت.

در این فصل از مطالعات متخصصان ژئوفیزیک، توپوگرافی و باستان شناسی منظره در محوطه پاسارگاد و دشت مرغاب به پژوهش و تحقیق پرداختند.

وی با اشاره به اینکه در این فصل حدود 50 هکتار از محوطه حفاظت شده به صورت میکرو توپوگرافی برداشت شد اضاقه کرد که 20 هکتار از قسمت شرقی محوطه در اطراف تل تخت به روش مغناطیس سنجی با استفاده از دستگاه مغناطیس سنج ربیدیوم- سزیوم مورد آنالیز قرار گرفته و ساختارهای معماری مدفون بسیاری شناسایی و آشکار شد. بعلاوه قسمت های مختلف بستر رودخانه و قسمت جنوبی محوطه از طریق روش الکترو مغناطیس برای یافتن حدود باستانی شهر پاسارگاد مورد تحقیق و آنالیز قرار گرفته است.:تیم آنالیز باستان شناسی هیئت مشترک بعلاوه با همکاری بخش باستان شناسی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به آنالیز های باستان شناسی در قسمت شمالی محوطه پرداختند.

او با بیان اینکه این مطالعات در پی انعقاد تفاهم نامه 5ساله بین پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دانشگاه لیون 2 فرانسه انجام گرفت گفت:

در این فصل، همکاری بین پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پایگاه میراث جهانی پاسارگاد و هیئت مشترک ایران- فرانسه انجام شد.

سرپرستی ایرانی هیئت باستان شناسی را کورش محمدخانی دانش آموخته دکتری باستان شناسی با تخصص آرکئوژئوفیزیک از دانشگاه لیون 2 فرانسه و سرپرست فرانسوی هیآت را دکتر سباستین گندت از مرکز ملی پژوهشهای عملی فرانسه دانشگاه لیون 2 بر عهده داشتند.

آنالیز ژئوفیزیک، باستان شناسی و زمین شناسی شهر هخامنشی پاسارگاد و دشت مرغاب که با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از هفدهم آبان ماه سال جاری آغاز شده بود به خاتمه رسید.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: کجارو
انتشار: 3 بهمن 1400 بروزرسانی: 3 بهمن 1400 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 2157

به "شناسایی ساختارهای معماری مدفون در محوطه میراث جهانی پاسارگاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی ساختارهای معماری مدفون در محوطه میراث جهانی پاسارگاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید