حدس ها برای حفظ یکی از 7 آتشکده شناسایی شده در گیلانغرب در حال اجرا است

به گزارش بارازعلی، سرپرست هیأت باستان شناسی گفت: برنامه برآورد به منظور مشخص عرصه و حریم محوطه حسن زوردار کرمانشاه به منظور حفظ آتشکده آن که یکی از 7 آتشکده شناسایی شده در گیلان غرب است و توقف فعالیت های کشاورزی ، ساخت و سازهای غیر مجاز ، حفاران و ... در حال اجرا است.

حدس ها برای حفظ یکی از 7 آتشکده شناسایی شده در گیلانغرب در حال اجرا است

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پیمان منصوری سرپرست هیأت باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: برنامه حدس به منظور معین عرصه و حریم محوطه حسن زوردار روستای خالوخالو گیلانغرب (کرمانشاه) با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، شروع و هم اکنون درحال انجام است.

این باستان شناس اضافه کرد: محوطه حسن زوردار در حاشیه شمالی شهر گیلان غرب واقع شده و مطالعات اولیه نشان می دهد این محوطه متعلق به دوره های عصر آهن III، اشکانی، ساسانی و اسلامی بوده و مهم ترین استقرار آن از دوره ساسانی است.

به گفته منصوری ،مجموع این محوطه شامل تپه، گورستان و معماری بوده و بخشی از آن بر سطح برجستگی های طبیعی شکل گرفته است.

او معماری این محوطه را شامل یک بنا موسوم به چهارطاقی (آتشکده) اظهار داشت که در بخش میانی محوطه بر سطح یک پشته طبیعی واقع شده است و مساحت این محوطه دست کم 20 هکتار است.

سرپرست هیأت باستان شناسی ، هدف از انجام کاوش باستان شناسی این محوطه را معین عرصه و حریم و جلوگیری از آسیب بیشتر آن دانست و توضیح داد: تاکنون 8 گمانه در این محوطه ایجاد شده و پیش بینی می گردد تا 30 گمانه نیز برسد.

او اهمیت این محوطه را بیشتر به خاطر وجود آتشکده آن دانست و گفت: در منطقه گیلان غرب دست کم 7 آتشکده شناسایی شده که وجود این تعداد آتشکده در یک شعاع 15 کیلومتری کم نظیر و حائز اهمیت است.

این باستان شناس گفت: جدا از وجود آتشکده های فراوان، محوطه های ساسانی بی شماری نیز در منطقه وجود دارد که خود نشان از اهمیت دشت گیلان غرب در دوره ساسانی است.

او از چشمگیرترین مشخصه های این محوطه را وجود قطعات پراکنده شیشه در سطح آن اظهار داشت که به نظر می رسد (احتمالاً دوره اسلامی) در این محوطه کارگاه های ساخت اشیاء شیشه ای وجود داشته است.

او با بیان این نکته که سطح بیشتر محوطه زیر کشت است و این محوطه به علت فعالیت های کشاورزی، ساخت وساز و حضور حفاران غیرمجاز آسیب جدی دیده توضیح داد: در سالیان اخیر بخش هایی از این محوطه به علت آبیاری و زهکشی جهاد کشاورزی تخریب شده است.

منبع: میراث آریا
انتشار: 12 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 232

به "حدس ها برای حفظ یکی از 7 آتشکده شناسایی شده در گیلانغرب در حال اجرا است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حدس ها برای حفظ یکی از 7 آتشکده شناسایی شده در گیلانغرب در حال اجرا است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید