قطره بتازونیت چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟

به گزارش بارازعلی، بتازونیت (Betasonate) یا همان بتامتازون (betamethasone) در انواع مختلفی مثل قطره چشمی و قطره گوش وجود دارد. از قطره چشمی برای برطرف آلرژی و التهاب چشم استفاده می گردد. این دارو باید توسط پزشک تجویز گردد. تاری دید، درد چشم، سردرد، عظیم شدن غیرعادی چشم و سوزش چشم از عوارض مصرف این داروست.

قطره بتازونیت چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟

همراه ما باشید و با تور قطر از مروارید خلیج فارس دیدن کنید و زیبایی های شهر دوحه را در خاطراتتان ثبت کنید.

خبرنگاران | سرویس سلامت - مسائل مربوط به گوش و چشم متعدد هستند. از آنجایی که چشم عضو بسیار حساسی است، با قرار دریافت در معرض هوای آلوده و یا گرد و غبار ممکن است دچار سوزش و التهاب شود. در این شرایط یکی از گزینه های پیش رو برای برطرف این حالت ناخوشایند استفاده از قطره استریل چشمی است. اگرچه این دارو استریل بوده و چشمان شما را از آلودگی ها تمیز می نماید، اما این دلیل بر استفاده خودسرانه از آن نیست. چراکه این دارو هم همانند بسیاری از داروهای دیگر در صورت استفاده نادرست شما را دچار عوارض ناخواسته ای می نماید. در ادامه با قطره بتازونیت که یکی از محلول های استریل نماینده چشم و گوش است آشنا می شوید.

قطره بتازونیت چیست؟

بتازونیت (Betasonate) یا همان بتامتازون (betamethasone) در انواع مختلفی مثل قطره چشمی و قطره گوش وجود دارد. از قطره چشمی برای برطرف آلرژی و التهاب ملتحمه، التهاب قرنیه و قسمت قدامی کره چشم استفاده می شود. قطره گوش نیز در درمان رینیت های آلرژیک مانند تب یونجه و التهاب در مجراهای شنوایی خارجی و اگزمای مزمن گوش خارجی کاربرد دارد. بتازونیت از جمله قطره هایی است که بسیاری از افراد به هنگام بروز مسائل چشمی مثل قرمزی، سوزش و آبریزش چشم آن را خودسرانه و بدون تجویز پزشک تهیه و مورد استفاده قرار می دهند. این افراد اگر بدانند مصرف خودسرانه این دارو می تواند عوارضی مانند آب مروارید و آب سیاه داشته باشد، به طور حتم در مصرف آن احتیاط بیشتری می نمایند.

بتازونیت به صورت قطره های استریل چشم، گوش و بینی در دسترس است. در لینک های زیر با انواع قطره های استریل نماینده برای چشم و گوش آشنا می شوید.

بیشتر بخوانید:

معرفی قطره گوش و چگونگی استفاده از آن

انواع قطره چشم برای استریل و درمان بیماری های چشمی

نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های دیگر betamethasone ,Celestone Phosphate ,Adbeon
موارد مصرف برطرف التهاب چشم
عوارض تاری دید، درد چشم، سردرد، عظیم شدن غیرعادی چشم، سوزش، آبریزش، افزایش فشار چشم، آب مروارید و آب سیاه (در صورت مصرف طولانی مدت)
تداخل دارویی در این رابطه با پزشک مشورت شود

مقدار و نحوه مصرف قطره بتازونیت

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک معین شود. معمولا مقدار دارو به مرور زمان با کاهش التهاب کم می شود. به طور معمول برای استفاده از قطره چشمی بتازونیت باید یک الی دو قطره از محلول را هر یک تا دو ساعت بهره ببرید. همچنین برای استفاده از قطره گوش بتازونیت سه الی چهر قطره از محلول، دو یا سه بار در روز استفاده می شود. برای استفاده از قطره گوش باید دراز کشیده و سر را خم کنید. پس از آن نرمی گوش را رو به عقب و بالا بکشید تا مجرای گوش برای ورود قطره گوش کاملا باز باشد. پس از استعمال قطره یک الی دو دقیقه به همان حالت باقی بمانید تا محلول از گوش بیرون نریزد.

نکاتی که در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید

  1. بتازونیت نباید بیش از دو هفته و حداکثر بیشتر از یک ماه استفاده شود.
  2. در صورتیکه سابقه حساسیت دارویی داشته اید، قبل از مصرف بتازونیت با پزشک مشورت کنید.
  3. خودسرانه از این دارو استفاده نکنید. استریل بودن قطره دلیل بر مفید بودن آن برای همه افراد نیست.
  4. این دارو در بیماری های قارچی چشم و گوش، سوراخ شدن پرده گوش، سل چشمی یا گوشی و بیماری ویروسی در مرحله عفونی حاد نباید مصرف شود.
  5. در صورتیکه پس از یک هفته مصرف دارو بهبودی حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید.
  6. برای حصول نتیجه بهتر دوره درمان را کامل کنید.
  7. هیچ گاه از قطره بتازونیت تاریخ گذشته استفاده نکنید.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com
انتشار: 13 بهمن 1399 بروزرسانی: 13 بهمن 1399 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 1638

به "قطره بتازونیت چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟" امتیاز دهید

157 کاربر به "قطره بتازونیت چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟" امتیاز داده اند | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قطره بتازونیت چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟"

2 دیدگاه

اکبر 18 فروردین 1401

گوش من صوت میگشید وضعیف می شنید از قطره بتامتازون استفاده کردم طول یک هفته خوب شد

پاسخ به اکبر

عمران صلاح زهی 11 دی 1400

چشام میسوزه چی خوبع این قطره خوبش نکرد

پاسخ به عمران صلاح زهی
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید