ماه متعلق به من است!
به گزارش بارازعلی، دنیس هوپ کارآفرین آمریکایی است که در سال 1980 خود را مالک ماه اعلام کرد؛ ادعای جسورانه و منحصر به فرد او باعث بحث، انتقاد و گفتگوی جدیدی در مورد حقوق مالکیت بین المللی در خاک ماه شد.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، دنیس هوپ یک کارآفرین اهل نوادا است که با ادعای مالکیت ماه معروفیت خود را به دست آورده است. در سال 1980، او مالکیت خود بر ماه را اعلام کرد و تصمیم گرفت طرحی را ایجاد کند که به او امکان می دهد از حقوق مالکیت قمری دفاع کند. ادعای او بحث هایی را در سراسر جهان برانگیخت، زیرا بسیاری از کارشناسان حقوقی و اخلاقی استدلال کردند که ایده او در محدوده امکان نیست.
بیشتر بخوانید:
عکس | گول ظاهر بامزه این مار بوآ ایرانی را نخورید!
کاپ دوا؛ سند حیات غول ها در کره زمین/ عکس
در نگاه اول، انگیزه دنیس هوپ سود مالی به نظر می رسد. با این حال، بسیار عمیق تر از آن است. او معتقد است که به دلیل فقدان یک هیئت حاکمه یا دولت ملتی که بتواند ادعای او را به چالش بکشد، حق مالکیت ماه را دارد. او همچنین به حفظ و حفاظت از منابع طبیعی روی زمین و در عین حال تشویق به اکتشاف و توسعه در فضا معتقد است.
بحث پیرامون ایده دنیس هوپ بسیار گسترده بوده است و بسیاری این سوال را مطرح می کنند که چگونه چنین فردی می تواند ماه یا هر بخشی از آن را در اختیار داشته باشد. کارشناسان حقوقی در مورد اینکه چه چیزی حقوق مالکیت قمری را تشکیل می دهد و اینکه آیا می توان آنها را از طریق یک فرد اجرا کرد یا خیر، اختلاف نظر دارند. کارشناسان اخلاقی نگرانی هایی را در مورد بهره برداری بالقوه از منابع در فضا و اینکه آیا مالکیت باید حتی بدون شناسایی یا مقررات بین المللی امکان پذیر باشد، مطرح کرده اند.
علیرغم این نقدها، دنیس هوپ در مأموریت خود برای به رسمیت شناخته شدن حقوق مالکیت قمری در مقیاس جهانی ناامید است و معتقد است که می تواند فرصت های جدیدی را برای همکاری بین کشورها در مورد کاوش بیشتر جهان ما ایجاد کند. اگر موفقیت آمیز باشد، این طرح می تواند پیامدهای مهمی برای قانون فضا و اکتشاف آن گونه که ما می شناسیم داشته باشد. به طور بالقوه راه را برای نسل های آینده هموار می کند تا دانش ما در مورد فضای ماورای جو را حتی بیشتر توسعه دهند.
در سال 1980، دنیس هوپ یک فکر پیشگامانه داشت؛ به فروش رساندن ماه. برای این منظور، او سفارت قمری را تأسیس کرد، نهادی که وقف فروش اسناد به قیمت 19.95 دلار و ادعای مالکیت زمین ماه است. این ادعا بر اساس خلأ موجود در معاهده فضایی سازمان ملل متحد در سال 1967 است که تصریح می کند هیچ کشوری نمی تواند زمینی در فضا داشته باشد.
هوپ برای حمایت از استدلال خود، نامه هایی را به همه کشورهایی که معاهده را امضا کرده بودند فرستاد و آنها را از پیشنهاد خود مطلع کرد و یک وب سایت رسمی راه اندازی کرد. علاوه بر این، او شروع به تبلیغ کسب و کار خود از طریق رسانه های مختلف کرد، اقدامی که به سرعت باعث اختلاف و انتقاد از هر دو طرف شد.
برنامه اولیه او استفاده از این اسناد به عنوان راهی برای افزایش سرمایه برای اکتشاف بیشتر در فضا و همچنین ایجاد ثروت شخصی از طریق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات فراتر از سیاره ما بود. اگرچه او با واکنش های متفاوتی روبرو شده است، اما هوپ همچنان در ماموریت خود برای به رسمیت شناختن حقوق مالکیت قمری در سطح جهانی ناامیدانه ادامه می دهد. این به طور بالقوه می تواند زمینه ای را برای دوره های آینده ایجاد کند تا درک ما در مورد منطقه ها بین ستاره ای را حتی بیشتر توسعه دهیم، چیزی که می تواند به طرق بی شماری برای بشریت مفید باشد.
پیامدهای ادعای دنیس هوپ گسترده است و کارشناسان حقوقی و اخلاقی در مورد اینکه چه چیزی حقوق مالکیت قمری را تشکیل می دهد و اینکه آیا می توان آنها را از طریق یک شخص یا قوانین بین المللی اجرا کرد یا خیر، اختلاف نظر دارند. در حالی که هنوز بحث های زیادی در مورد این موضوع وجود دارد، بدیهی است که حرکت متهورانه دنیس هوپ شروعگر گفتگوهای معناداری در مورد نحوه نگاه ما به اکتشاف و توسعه فضایی در آینده است. گفتگوهایی که قطعاً سرنوشت نهایی حقوق مالکیت قمری را در سراسر جهان شکل می دهند.
منبع: هیستوری آف یستردی
227227
منبع: خبرآنلاین