پیشنهاد ابراهیم عمرانی برای مطالعه کتاب ریشه ها و اندیشه ها در پویش کتابخوانی ملی
به گزارش بارازعلی، تهران (پانا) - سید ابراهیم عمرانی از کتاب داران پیشکسوت ایران در ادامه پویش کتابخوانی ملی مطالعه کتاب ریشه ها و اندیشه ها را توصیه کرد و گفت: مطالعه این کتاب از این جهت اهمیت دارد که چشم اندازی از تاریخ و اندیشه ایرانیان را پیش چشم مخاطب می گذارد.
جهت دریافت خدمات پتینه کاری ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سید ابراهیم عمرانی کتابدار پیشکسوت و عضو انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران با حضور در پویش کتابخوانی ملی بیان کرد: بنده به عنوان کتابدار و علاقه مند به خواندن به ویژه حوزه فرهنگ و اندیشه ایرانی؛ کتابی را که می خواهم توصیه کنم، ریشه ها و اندیشه ها نام دارد که مجموعه مقاله هایی در تاریخ و اندیشه ایرانیان، از آثار علی نقی منزوی است.
وی ادامه داد: در دهه هفتاد که آثار سید جواد طباطبایی منتشر شد، بنده زبان اندیشه سیاسی در ایران و کار و آثار این استاد ایرانی را دنبال کردم و هنوز نیز از علاقه مندان آثار وی هستم. افرادی که با آثار طباطبایی آشنا هستند اطلاع دارند که او اصطلاح اندیشه ایرانشهری را در آثارشان به کار می برند و در آثار وی می توان متوجه شد که اندیشه ایرانشهری چیست.
وی گفت: بنده سعی کردم اندیشه قبل از اسلام درباره ایران را نیز دنبال کنم، بنابراین بار دیگر رجوع کردم به آثار مهرداد بهار و کتاب های اسطوره تا تاریخ و پژوهشی در اساطیر ایران و ادیان آسیایی و همچنین کتاب نگاهی به اساطیر ایران باستان و در کنار این کتاب ها؛ آثاری درباره زرتشت و مانی و ادیان ایرانی قبل از اسلام، به ویژه دوره ساسانی را دنبال کنم.
عمرانی توضیح داد: بنابراین اندیشه ایرانشهری بعد از اسلام را در قالب اندیشه سیاسی ایران پیگیری و مطالعه کردم و به دنبال حلقه واصل این موضوع بودم، از جمله کتاب سوزی های تیسفون در دوره خلیفه دوم و از بین رفتن کتابخانه جندی شاپور و همچنین از بین بردن بعضی کتابخانه های دیگر؛ و این مطالعات به این دلیل بود که با وجود این مسائل چگونه این دانش منتقل شد.
وی ادامه داد: کتاب ریشه ها و اندیشه ها را در دو نوبت با حوصله مطالعه کردم و بسیاری از سئوالاتی که برایم پیش آمده بود در این کتاب یافتم. این کتاب بسیار یاری کرد تا ارتباط مانی در آثار بعد از اسلام را پیگیری کنم، اینکه چگونه اندیشه ایرانی در دوران ساسانی به فارابی و به ابن سینا منتقل می گردد و چگونه از ابن سینا به شیخ اشراق و ملاصدرا انتقال پیدا می نماید.
عمرانی اظهار داشت: کتاب ریشه ها و اندیشه ها بر نقش بعضی از فرقه ها که جزو شاخه های شیعه بودند؛ اشاره دارد و اینکه چگونه اندیشه سیاسی ایرانی با فاصله 500 سال بعد از اشکانیان به چه صورت حقوق ایرانی را پیگیری می کرد. بنابراین کتاب ریشه ها و اندیشه ها جوابگوی این سئوالات است و توصیه می کنم به همه افرادی که به این حوزه علاقه مند هستند این کتاب را مطالعه نمایند.
منبع: خبرگزاری پانا