انگور فرنگی چیست و چه خواصی دارد

به گزارش بارازعلی، انگور فرنگی نام نوعی میوه است که با نام های گالش انگور و خارتوت هم شناخته می گردد. درختچه مثمر و میوه ای خوشه مانند دارد و به صورت گیاهی چند ساله کشت داده شده و بیشتر در منطقه ها معتدل نیمکره شمالی رشد می نماید و به وسیله بذر، قلمه و خواباندن شاخه تکثیر می گردد.

انگور فرنگی چیست و چه خواصی دارد
انگور فرنگی

انگور فرنگی (گالش یا خارتوت)

انگور فرنگی از دسته گیاهان گلدار دو لپه ای به تعداد می رود و برای رشد احتیاج به نور خورشید با آبیاری میانه و بعلاوه خاک حاصلخیز دارد چون این درختچه در منطقه ها معتدل سرد می روید از همین رو می تواند سرمای زمستان را به خوبی تحمل کند پس آب و هوای خنک را می پسندد و در دمای بالای سی درجه سانتی گراد ممکن است اسیب ببیند. در ایران چهار گونه از این انگور بهنامهای گالش انگور معمولی، انگور فرنگی تیره گل، انگور فرنگی شرقی و انگور فرنگی قرمز وجود دارد که بیشتر در شهرهای گیلان، مازندران و گرگان پرورش داده می گردد.

میوه انگور فرنگی طبعی سرد دارد و به دو دسته دانه ریز به رنگ سفید، سیاه ، قرمز روشن و دانه درشت به رنگ سبز، قرمز به نسبت تیره و زرد تقسیم می گردد که دارای شاخه هایی با پوست خاکستری بوده و برگهای پنج پر و قلبی شکل دارد.

انگور فرنگی در فصل بهار شکوفه داده و در فصل تابستان رسیده و برداشت می گردد. درخت انگور فرنگی چون از باردهی خوبی برخوردار است تراز تجاری بالایی هم دارد، از این رو کشت و پرورش ان بسیار به صرفه است.

انگور فرنگی دانه ریز

گالش یا همان انگور فرنگی رسیده، طعم شیرین و دلچسبی دارد که به صورت خام و طبخ شده قابل مصرف و استفاده است. این میوه بسیار آبدار و گوشتی است و سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی همانند ویتامین B5، ویتامین B6، ویتامین C، مس، منگنز، پتاسیم و فیبر بوده و خواص دارویی و درمانی زیادی دارد.

از قسمت های مورد استفاده انگور فرنگی می توان از جوانه میوه، میوه، برگ و روغن هسته میوه استفاده نمود.

شرایط آب و هوایی مورد احتیاج درخت انگور فرنگی:

این گیاه زمستان های طولانی را جهت تامین دوره استراحت احتیاج دارد. بر حسب رقم، 800 تا 1500 ساعت دمای منهای هفت درجه احتیاج دارد. این گیاه حتی می تواند دمایی حدود منهای 20 درجه را تحمل کند. این درخت بعلاوه به 20 تا 40 روز دمای زیر پنج درجه برای باز شدن جوانه ها و 160 تا 200 روز برای باردهی گل ها احتیاج دارد.

انگور فرنگی به نور زیادی احتیاج ندارد و وزش باد نمی تواند خسارت زیادی به آن وارد کند. سرماهای دیررس بهاره به برخی ارقام این انگور آسیب وارد می نماید.

کاربرد انگور فرنگی:

  • این میوه را می توان به صورت تازه خوری و یا خشک شده همانند کشمش مصرف کرد.
  • می توان در تهیه دسر، ژله، بستنی، کمپوت، کیک و … استفاده نمود.
  • از این میوه می توان در تهیه غذا، مربا و ترشی استفاده نمود.
  • برای تهیه آبمیوه طبیعی و ارگانیک از آن استفاده کرد.
  • می توان به صورت خشک و یا پودر در سالاد، دسر و … استفاده کرد.
کاربرد انگور فرنگی

نحوه مصرف و نگهداری انگور فرنگی

میوه رسیده انگور فرنگی برای تهیه دسر مناسب است و بهتر است بلافاصله پس از برداشت و در مدت زمانی که طعم آن خوب است مصرف گردد. با این حال، می­توان آن­ها را در یخچال به مدت 10 روز نگه داشت. هر چند نگهداری از ان به صورت یخ­زده در فریزر برترین حالت برای نگهداری طولانی مدت است. شما می توانید انگور فرنگی را همانند میوه های دیگر خشک نموده و نگهداری کنید.

ارزش غذایی انگور فرنگی

در میوه انگور فرنگی تیغ دار، اندازه قند (حدود 7 درصد دکستروز و لوولوز) و در حدود 1/5درصد اسیدهای آزاد، نظیر سیتریک اسید، مالیک اسید و وینیک اسید و در میوه نرسیده سوکسینیک اسید، کمی مواد آلبومینوئیدی، تانن و… یافت می گردد. در تخم آن مقادیری لعاب و در غنچه ها و جوانه های گیاه، اسانس روغنی فرار و در برگ ها اسید سیانید وجود دارد.

ارزش غذایی انگور فرنگی

نمونه خواص درمانی انگور فرنگی

  • درمان میگرن و سر درد (دم نموده برگ)
  • ملین و درمان برطرف یبوست (خوردن میوه)
  • درمان گلو درد، ورم لوزه و سیاه سرفه (غرغره جوشانده انگور فرنگی)
  • یاری به بهبود عفونت های ویروسی همانند انفولانزا، سرما خوردگی (استفاده از روغن هسته)
  • بهبود التهابات بدن و زخم هایی همانند تبخال (استفاده از روغن هسته)
  • برطرف سنگ کلیه (جوشانده برگ)
  • تسکین روماتیسم (دم نموده برگ ها و سرشاخه)
  • بند اوردن خونریزی لثه (غرغره کردن جوشانده برگ)
  • لاغری و کاهش وزن (خوردن میوه)

عوارض انگور فرنگی

زیادهروی در خوردن هر میوه ایی مضر است که این شامل میوه انگور فرنگی هم می گردد. زیاده روی در مصرف انگور فرنگی باعث اختلالاتی در بدن می گردد. توجه داشته باشید بخاطر ملین بودن این میوه افرادی که ناراحتی معده یا روده دارند نباید بیش از حد از دم نموده و میوه انگور فرنگی استفاده کنند.

منبع: هفت گنج
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 2012

به "انگور فرنگی چیست و چه خواصی دارد" امتیاز دهید

1 کاربر به "انگور فرنگی چیست و چه خواصی دارد" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انگور فرنگی چیست و چه خواصی دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید