علاقه ایتالیایی ها به سرمایه گذاری در ایران
به گزارش بارازعلی، سرمایه گذاران ایتالیایی در همایش معرفی فرصت های مالی و سرمایه گذاری در ایران، علاقه خود را به کار و سرمایه گذاری در کشورمان اعلام کردند.
برای دیدن شاهکارهای تاریخ اروپا با تور ایتالیا همراه شوید.
به گزارش تجارت نیوز، در این نشست که عصر دیروز (چهارشنبه) با عنوان جمهوری اسلامی ایران، توسعه فزاینده یک بازار بزرگ با همکاری اتاق بازرگانی ایتالیا و ایران و سفارت ایران در رم، در مقر اتحادیه اتاق های بازرگانی در این شهر برگزار گردید، مسئولان امور سرمایه گذاری، روسای بانک ها و کارشناسان حقوقی ایتالیا و ایران، بر موقعیت راهبردی ایران به عنوان کشوری مهم در آسیا که قابلیت های بالایی برای جذب سرمایه گذاری دارد، تاکید نمودند.
شرکت کنندگان در این نشست با اشاره به اینکه تضمین های حقوقی و قانونی برای حمایت از سرمایه گذاری در ایران وجود دارد، تاکید داشتند که قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز جوابگوی احتیاج حمایت از کارآفرینان خارجی هستند.
کارشناسان ایرانی به تشریح مجموع قوانین و مقررات سرمایه گذاری خارجی و زمینه های مناسب سرمایه گذاری در ایران برای صاحبان صنایع و شرکت های ایتالیایی پرداخته و با توجه به علاقمندی شرکت های ایتالیایی برای کار در ایران کوشش کردند تا به بعضی از نگرانی های این شرکت ها از جمله پاره ای از مسائل بانکی پاسخ دهند.
پیرلوییجی داگاتا دبیر کل اتاق بازرگانی ایتالیا و ایران در این نشست گفت: ایران کشوری بزرگ با ظرفیت های عظیم است و یک کشور کلیدی در بین المللی سازی شرکت های ایتالیایی به شمار می آید. کار با ایران در تمامی زمینه ها به معنای تحقق یک راهبرد برد-برد است. توسعه ایران، توسعه ماست و بالعکس. ایتالیایی ها علاقه زیادی به کار با ایران دارند و پیش از این همایش، نشستی با صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی ایتالیا در شهر شاقتصادی ونیز و همایشی دیگری نیز در شهر میلان برگزار خواهد شد.
کارشناسان بر این عقیده اند که مقامات ایرانی و ایتالیایی عزمی جدی برای گسترش روابط تجاری و برطرف محدودیت های بانکی میان دو کشور دارند.
مهدی دالوند معاون مدیر کل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و یاری های اقتصادی و فنی ایران نیز در این نشست گفت: در فاصله زمانی سال های 2016 و 2017، اعتباراتی برابر با 165 میلیون دلار سرمایه گذاری در هفت پروژه جدید همکاری بین ایران و ایتالیا به تصویب رسیده است. ایران در صندلی هجدهمین اقتصاد دنیا قرار گرفته است و در پی دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی، افزایش نرخ اشتغال و فراوری و همچنین توسعه هر چه بیشتر فناوری است.
دالوند تاکید نمود: ایران پس از تحمل سال ها تحریم های بین المللی و محدودیت در روابط با کشورهای غربی، با کوشش های دولت روحانی و دستیابی به توافق هسته ای، درصدد است تا با بهره برداری از برجام و کاهش بار تحریم ها، وارد مرحله جدیدی از مناسبات بین المللی خود بگردد.
همکاری های اقتصادی بین ایتالیا و ایران عمدتا در زمینه های صنعت نفت، پتروشیمی، فولاد، برق، مکانیک، زیربنایی و حمل ونقل صورت می گیرد. مبادلات تجاری بین دو کشور در 9 ماه نخست سال 2017، از مرز 3 میلیارد یورو گذشت که بیش از مبادلات فیمابین در مدت مشابه در سال 2016 بوده است.
ارزش واردات ایتالیا از ایران بیش از صادرات ایتالیا به ایران است و عمدتا شامل نفت می گردد. بعضی از استان های ایتالیا مانند لومباردیا، امیلیا رومانیا و مارکه، همکاری در زمینه های خاصی را با کشورمان شروع نموده اند. ایران و ایتالیا همچنین در ماه گذشته تفاهمنامه ای به ارزش 5 میلیارد یورو به منظور تامین اقتصادی پروژه های عمرانی و فراوریی در کشورمان امضا کردند.
در سال های اخیر بین دو کشور دیدارهای رسمی متعددی برای یاری به گسترش هر چه بیشتر همکاری های اقتصادی و تجاری انجام شده است که پیش از همه باید به دیدار حسن روحانی از ایتالیا در ژانویه سال 2016 و سفر متئو رنتزی نخست وزیر سابق ایتالیا به ایران در ماه آوریل همان سال اشاره نمود.
منبع: ایرنا
منبع: تجارت نیوز