مکنزی اسکات، نویسنده ای که به قدرتمندترین زن دنیا در سال 2021 تبدیل شد

به گزارش بارازعلی، به گزارش خبرنگاران - روز گذشته مجله فوربز در هجدهمین رتبه بندی سالانه خود، اسامی 100 زن قدرتمند دنیا را اظهار داشت. مکنزی اسکات، رمان نویس امریکایی و همسر سابق جف بزوس، سرمایه دار و موسس سایت آمازون، در صدر لیست سال جاری این نشریه نهاده شد و توانست آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان را که سال ها در جایگاه اول این رتبه بندی بود، کنار بزند.

مکنزی اسکات، نویسنده ای که به قدرتمندترین زن دنیا در سال 2021 تبدیل شد

سه سال پیش مکنزی اسکات یک نویسنده، همسر و مادر چهار فرزند بود که یک گروه ضد-قلدری تشکیل داده بود و در دهه 90 به همسرش یاری کرد تا سایت آمازون را راه اندازی کند. او پس از جدایی از جف بزوس، یک چهارم سهام آمازون را به دست آورد و خیلی زود آغاز به بخشیدن پول های خود به سازمان های خیریه کرد. در زمانی که میلیاردرهایی نظیر همسر سابق اسکات برای خوشگذرانی به فضا می فرایند، او از ثروت هنگفت خود نه تنها برای حمایت از سازمان های غیرانتفاعی که کارهای خیریه انجام می دهند، بلکه برای به چالش کشیدن شیوه انباشت ثروت و قدرت در کشور خود استفاده می نماید.

ماجرای نویسندگی اسکات خیلی زود آغاز شد. او در شش سالگی از معلمش اجازه گرفت تا یک دسته کاغذ خمیری مقرون به صرفه را از مدرسه به خانه ببرد و یک داستان 142 صفحه ای با عنوان کرم کتاب نوشت. چند سال بعد در هم شکستن کشتی آبی ریچارد آدامز را خواند و متوجه شد پر از نام گیاهان است. او در ضمیمه اولین رمان خود نوشت: سوار دوچرخه ام شدم و برای یافتن یک دایرة المعارف گیاه شناسی به کتابخانه رفتم. سال بعد تمام داستان هایم مملو از اشاراتی عجیب و نامربوط به درختان و گیاهان بود.

اسکات دبیرستان را در مدرسه شبانه روزی نخبگان هاچکیس گذراند که زمین گلف و دریاچه ای در محوطه اش وجود داشت. در این مدرسه اسکات بیش از پیش شیفته داستان شد. او حتا از مسئولین درخواست کرد که ملزومات ورزشی را با پروژه های نویسندگی جایگزین نمایند. آرزوی اسکات این بود که به دانشگاه پرینستون برود و نزد تونی موریسون نویسندگی بیاموزد. اما ورود به دانشگاه پرینستون مصادف شد با بروز مسائل اقتصادی در خانواده اش و او مجبور بود حین تحصیل ساعت های زیادی را در هفته به کارهای مختلف بپردازد. با این حال همچنان می خواست نویسنده گردد و در سال آخر، تونی موریسون را به عنوان استاد راهنمای انتها نامه اش انتخاب کرد.

برای اسکات کتاب ها مصداق شاخص هنر بودند. زن جوانی که از شش سالگی می خواست نویسنده گردد به کاوش در بازمانده روز کازوئو ایشی گورو و تاریخ پنهان دونا تارت پرداخت. او عاشق ناباکوف، دیکنز و ملویل بود و تونی موریسون او را به نوشتن تشویق می کرد.

انتها در سال 2005 اسکات کتاب آزمایش لوتر آلبرایت را منتشر کرد، داستانی درباره یک مهندس از نظر عاطفی سرد که زندگی کاری و روابط پیچیده اش با همسر و پسر خود را بازگو می نماید. این رمان که نگارشش 10 سال طول کشید نقدهای متوسطی دریافت کرد و نیویورک تایمز از نمادپردازی ناشیانه اسکات انتقاد کرد اما رمان را کاملا مجذوب کننده خواند. این کتاب کمتر از دو هزار نسخه فروخته شد اما جایزه کتاب امریکا را در سال 2006 از آن خود کرد. تونی موریسون کتاب شاگرد سابق خود را اثری نادر و پیچیده توصیف کرد که قلب را می شکند.

در سال 2013 اسکات دومین کتاب خود را با عنوان تله ها منتشر کرد. او برای این کتاب تحقیقات فراوانی انجام داد و نتیجه بسیار متفاوت از لوتر شد، داستان چهار زن که طی چهار روز در منطقه خشک و بی آبی از نِوادا زندگی شان با هم تلاقی پیدا می نماید. او این بار کتابش را با مصاحبه های خبرساز با نشریات ووگ و چارلی رز تبلیغ کرد. اما تبلیغات بیشتر هم باعث افزایش فروش کتاب نشد و تله ها هم تقریبا مشابه کتاب قبلی فروخته شد.

کتاب های مکنزی آسان و سرگرم نماینده نیستند؛ بلکه داستان هایی جدی اند که با تعلیقی طولانی آشکار می شوند. در واقع در داستان های او شاهد افرادی به ظاهر عادی هستیم که با نوعی درگیری درونی که از زندگی روزمره دنیوی ناشی می گردد دست و پنجه نرم می نمایند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 1 بهمن 1400 بروزرسانی: 1 بهمن 1400 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 2155

به "مکنزی اسکات، نویسنده ای که به قدرتمندترین زن دنیا در سال 2021 تبدیل شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مکنزی اسکات، نویسنده ای که به قدرتمندترین زن دنیا در سال 2021 تبدیل شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید