نت سنج پلاس چیست و چه کاربردی دارد؟
به گزارش بارازعلی، اگر اخبار اینترنت ایران در دو روز گذشته را دنبال نموده باشید؛ حتما خبر راه اندازی سامانه نت سنج پلاس را شنیدید. سامانه ای که قرار است شرایط اینترنت شما را در منطقه خودتان در مقایسه با اپراتورهای دیگر گزارش دهد.
آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نت سنج پلاس را حاصل کوشش دو ساله همکارانش در رصد کردن اینترنت سراسر کشور از شهرها تا روستاها عنوان می نماید و امیدوار است باعث بهبود کیفیت سرعت اینترنت و رقابتی شدن آن میان اپراتورهای مختلف گردد.
وزیر ارتباطات می گوید:
کارشناسان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی دو سال گذشته به همه 1342 شهر ایران، جاده ها و محله ها سر زده اند و شرایط پوشش دهی و سرعت اینترنت را در این مناطق پایش نموده اند. این وزارتخانه با نصب 6000 سنسور در شبکه به صورت آنلاین کیفیت اینترنت ارائه شده توسط اپراتورهای مختلف را رصد می نماید و مرتبا این اطلاعات را به همراه شکایاتی که در سامانه 195 ثبت شده است؛ در وب سایت نت سنج پلاس قرار می دهد و آن را به روزرسانی می نماید.
آذری جهرمی می گوید وب سایت نت سنج پلاس پنج مزیت اصلی را برای کاربران به ارمغان خواهد آورد و به لطف آن هر ایرانی می تواند در هر مکانی شرایط عملکرد اپراتورها، کیفیت پوشش دهی، میزان سرعت دهی، شکایات مردم در هر منطقه و اندازه گیری های صورت گرفته توسط سامانه های کیفی را مشاهده نماید.
وزیر ارتباطات می گوید ابزار نت سنج پلاس یک خدمت بی سابقه در دنیا و نظیر ندارد.
نت سنج پلاس چیست؟
من برای آشنایی بیشتر با این ابزار آنلاین، امروز وارد نت سنج پلاس شدم و چرخی در آن زدم. سعی می کنم خیلی خلاصه و ساده بگویم ماجرای نت سنج پلاس از چه قرار است.
وقتی وارد وب سایت نت سنج پلاس می شوید؛ همان ابتدا نوع سرویس و اپراتور اینترنت شما را تعیین و به شما اطلاع می دهد.
اگر این اطلاعات اشتباه باشد؛ می توانید با زدن کلید ویرایش اپراتور یا نوع سرویس را تغییر دهید. اگر اطلاعات درست باشند؛ می توانید روی کلید تایید و ادامه زده تا وارد پنل اصلی سایت شوید.
چند ثانیه ای طول می کشد تا اطلاعات مرتبط با نوع سرویس و اپراتور شما لود گردد. به صورت پیش فرض، نقطه ای از تهران را روی نقشه نشان داده و در پنل سمت راست می توانید شرایط سرویس و اپراتور خود را در مقایسه با اپراتورهای دیگر مشاهده کنید.
از نوار ابزار بالا و زدن روی کلید ویرایش می توانید موقعیت مکانی خود را در هر شهر و استان به طور کامل تعیین نموده و یک مقایسه دقیق تر میان سرعت اینترنت خود با دیگر کاربران از اپراتورهای دیگر یا اپراتورهای یکسان داشته باشید.
این مقایسه چیست و به چه دردی می خورد؟
نت سنج پلاس کیفیت اینترنت شما را در کاربری های مختلف مانند کاربران تجاری، گیم، تماس اینترنتی، دانلود حجیم و وبگردی نشان داده و با دیگر اپراتورها مقایسه می نماید. شکلک ها می گویند شرایط سرعت اینترنت اپراتور شما چیست و کدام اپراتورها بالاتر از شما قرار دارند.
این امکان را دارید تا آنالیز کنید اپراتور شما در هر بخش چه شرایطی دارد. خوب، این ابزار به طور دقیق به شما می گوید مثلا اینترنت شاتل یا پارس آنلاین برای بازی مناسب است یاخیر، برای وب گردی مناسب است یا خیر، برای کارهای تجاری یا دانلود زیاد مناسب است یا خیر!
در پایین صفحه می توانید روی ابزار تست سرعت (کلید آبی رنگ) بزنید تا شرایط پینگ، جیتر، دانلود و آپلود سرعت اینترنت خود را مشاهده نموده و ضمن ثبت در سیستم، با کاربران دیگر مقایسه کنید.
روی نقشه، کاربران هم محله ای شما که از این ابزار استفاده نموده باشند؛ تعیین شده و می توانید سرعت اینترنت آن ها را هم مشاهده کنید.
برگه های دیگر و مفید ابزار نت سنج پلاس، یکی برگه شکایت های ثبت شده در سامانه 195 برای اپراتورها و دیگری تعرفه اینترنت اپراتورها است.
مثلا، من با رفتن به برگه شکایات دیدم شرایط اینترنت پارس آنلاین از نظر شکایت های رسیده چگونه است و مردم بیشتر به چه دلیل از این اپراتور شاکی بودند. حتی پرموضوع ترین شکایت ها در استان هم قابل مشاهده است. جالب است روی نقشه می توانید شکایت های ثبت شده، تاریخ شکایت و موضوع شکایت را هم دنبال کنید.
حرف آخر
به نظرم نت سنج پلاس به شفاف شدن بیشتر فضای سرویس های اینترنتی یاری می نماید. پرسش ها و ابهاماتی درباره این ابزار دارم.
مثلا، گزارش های ارائه شده درباره شرایط سرویس اینترنت برای گیمینگ، دانلود، وب گردی و کارهای تجاری براساس چه معیاری است؟ داده های ثبت شده کاربران در این سامانه چه می شوند و از آن ها چه استفاده هایی خواهد شد؟ چقدر گزارش های نشان داده شده صحیح هستند و غیره.
اما در کل به من کاربر می گوید شرایط سرعت و کیفیت سرویس تو در محله، شهر و استان محل سکونت تو چگونه است تا بهتر بتوانم برای تغییر سرویس، تغییر اپراتور، انتخاب یک اپراتور بهتر و موارد دیگر تصمیم گیری کنم.
فراموش نکنم که بگویم این سایت فقط برای اینترنت ADSL نیست و می تواند گزارش های کاملی درباره اینترنت موبایل و تی دی ال تی هم بدهد.
متوسط سرعت اینترنت موبایل ایران نسبت به سال گذشته 6 پله سقوط نموده است ولی شرایط سرعت اینترنت ثابت بدتر است و در رتبه 134…
پرسش خوبی است و شاید برای بسیاری از کاربران هم در مقطعی مطرح شده باشد. آیا واقعا با هر سرعتی می توان از اینترنت فایل دانلود…
اگر اواخر دیشب، حدود ساعت های 12 و 1 شب به اینترنت متصل شده باشید؛ متوجه کندی وحشتناک سرعت اینترنت و گاها قطع و وصل آن…
اپلیکیشن های زیادی برای تست سرعت شبکه و اینترنت در اندروید و iOS منتشر شده است ولی همه آن ها جذاب و با حال نیستند. بعضی اپ ها…
موسسه OpenSignal گزارشی از شرایط میانگین سرعت وای فای و شبکه موبایل در بیش از 100 کشور دنیا منتشر نموده است. درحالی که در بسیاری از کشورها…
سایت های فناوری در حالی از شبکه های پرسرعت 5G صحبت می نمایند که باورشان نمی گردد هنوز در بعضی کشورها سرعت اینترنت موبایل از وای فای بیشتر است. در…
سرعت اینترنت یکی از موضوع هایی است که همه کاربران درگیرش هستند و هر چند وقت یک بار می خواهند بفهمند چه سرعتی میان کامپیوترشان با شرکت…
متوسط سرعت اینترنت در ایران به مرز 5 مگابیت بر ثانیه رسیده است و با تکمیل شبکه ملی اطلاعات تا سال 1400 به مرز 20…
منبع: شبکه چی