چادر زدن در طبیعت و اصولی که فراموش نکنید
به گزارش بارازعلی، دامن پر مهر طبیعت اغلب اوقات مرهم خوبی برای خستگی ها، تنش های روحی و فکری می باشد، با پناه بردن طبیعت می توانید ساعاتی را همراه خانواده و دوستان خود دور از همهمه روزمرگی طعم آسودگی را بچشید، به همین دلیل خبرنگاران چادر زدن در طبیعت را با بیان نکات و موارد لازم و کاربردی توضیح داده است.
طبیعت همواره یکی از الهام بخش ترین و موثرترین عوامل در ایجاد انرژی و نشاط، و تخلیه انرژی های منفی می باشد، کسی نیست که از فواید زندگی در طبیعت نداند، برای فارغ شدن از دغدغه های زندگی همگی مدتی را به دل طبیعت می زنید، اما در این گریز باز هم طبیعت به تنهایی نمی تواند تامین کننده احتیاجهای شما باشد و در این هنگام است که باید تمامی اقدامات و لوازم مورد احتیاج را برای سپری کردن مدت مورد نظر تهیه کنید، قطعا بیرون از خانه برای زندگی در طبیعت به مکانی برای استقرار احتیاج دارید. انواع چادرهای مسافرتی تامین کننده این احتیاج می باشند که می توانید در طبیعت بزنید.
برای چادر زدن در طبیعت باید یک سری نکات را رعایت نمایید که در صورت همراهی شما عزیزان با خبرنگاران آنها را بیان می کنیم:
انتخاب و خرید چادر
چادرها دارای دو نوع تخصصی و غیر تخصص می باشند که چادر مسافرتی پر کاربرد از چادرهای غیر تخصصی محسوب شده و چادرهای دیگری برای صعودهای مرتفع، دیواره نوردی و کوهنوردی از نوع تخصصی می باشند، که چادرهای مسافرتی نیز شامل چادرهای 2 نفره، 4 نفره، 6 نفره، 8 نفره و … وجود دارند، می توانید بر اساس احتیاج و تعداد خود آن را انتخاب نمایید؛ از چادرهای ضد آب استفاده کنید.
انتخاب جای مناسب
ابتدا قبل از هر اقدامی جای مناسبی را برای چادر زدن آنالیز و انتخاب کنید، در هنگام انتخاب جای چادر زدن علاوه بر اینکه به مواردی مانند بهره بردن از زیبایی و امکانات طبیعت نظیر دسترسی داشتن به آب آشامیدنی تمیز و ..، و داشتن امنیت (نظیر برپا نکردن چادر در ژرفای دره ها، در مجاورت رودها، جهت سیلاب ها، مجاورت آتش، در جهت وزش باد، و حمله جانوران و …)برای خود، به رعایت مواردی برای در امان بودن طبیعت نیز توجه داشته باشید؛ نباید زباله ها و پسمانده های شما در طبیعت ریخته گردد.
بعلاوه پیش از برپایی چادر، زیر آن زیر انداز و یا تالوپین در کف چادر و یا بالای چادر به عنوان محافظ استفاده کنید، توجه داشته باشید که زمین کف چادر صاف و یکدست باشد.
همراه داشتن یاری های اولیه
با حضور در جنگل قطعا احتمال وقوع بعضی اتفاق های ماجراجویانه و هیجان انگیز نیز وجود دارد، پس پیشنهاد می گردد که از قبل جعبه یاری های اولیه را با خود همراه داشته باشید.
امکانات خواب
برای استراحت در طبیعت نیز به کیسه خواب و یا تشک احتیاج دارید، بدین منظور بهتر است از تشک بادی و وسایل مرتبط آن از جمله کیت تعمیر و تلمبه استفاده کنید.
تدارک خوراک و پوشاک برای سفر
شما به دو صورت می توانید در طول زمان سفر و کمپینگ در طبیعت برای خود غذا تهیه نمایید، با همراه بردن پیک نیک و ظروف لازم می توانید غذا طبخ کنید، روش دیگری نیز وجود دارد و آن اینکه می توانید به آسانی ماهی ها و مرغ ها را کبابی نموده و از طعم بینظیر آنها در طبیعت نهایت لذت را ببرید.
در چنین مسافرت هایی آلوده شدن لباس ها بدیعی است، همراه داشتن یک دست لباس و کفش اضافه و جوراب، دستکش و لباس گرم برای زمان لازم لازم است.
تجهیزات مورد احتیاج
همراه داشتن وسایلی مانند قطب نما، نقشه، چراغ قوه، چاقوی جیبی، طناب، لوازم بهداشتی مانند: صابون، مسواک، خمیر دندان، پشه بند، کرم ضد آفتاب، کرم های مرطوب کننده و حتی ادویه از جمله وسایلی هستند که در سفر مورد استفاده قرار می گیرند، و اما در خصوص ظرف های غذاخوری باید گفته گردد که هیچوقت از ظرف های یکبار مصرف بهره نبرید؛ زیرا هم به صرفه نیستند و هم خیلی سریع تپه ای از آشغال و زباله پلاستیکی را برای شما فراهم می آورد.
آتش به پا کردن در مکانی مناسب
نکته ای که احتیاج به تکرار نیست اما با وجود تکرارهای مکرر باز هم انسان ها با آتش روشن کردن و یک سری کارهای پیش افتاده که از سهل انگاری آنها سرچشمه می گیرد، موجب آتش کشیده شدن جنگل های بسیاری می گردند، همراه داشتن منقل در طول این سفرها ایده ای عالی است، که در صورت نبود آن و شرایط لازم می توانید آتش را در مکانی که گیاه و درختی در آن نروییده است، روشن نموده و اجاق خود را به پا کنید، گفتنی است که آتش را پس از اتمام کار خود حتما خاموش کنید.
تاثیرات مثبت چادر زدن در طبیعت
سفر به طبیعت و به سر بردن زمانی در آن قطعا یکی از تفریحات سالم محسوب می گردد که هر فردی در طول زندگی خود (زندگی شهری) به آن احتیاج پیدا خواهد نمود، با وجود روزمرگی ها و تکرار مسائل، ناخوشی های جسمی و روحی و فکری، دغدغه ها و استرس ها همگی خوره های سلامتی روح و جسم انسان می باشند، برای فرار از این همه آسیب گاهی انسان ها به آغوش طبیعت پناه می برند، که تاثیرات چشمگیری را بر روی بدن انسان دارد:
-بالا بردن اعتماد بنفس
-افزایش قوای جسمی و بهبود سلامتی بدن
-جان گرفتن رابطه های محبت آمیز و خانوادگی
-کم شدن استرس
-بالا بردن حس مسئولیت پذیری
-بهبود سلامتی ریه ها (بخصوص بیماران تنفسی، آسمی)
مکان های محبوب چادر زدن در ایران
در کشور ایران نیز مکان های مناسبی برای سفر و چادر زدن وجود دارد، اما فرهنگ کمپینگ هنوز چنان فراگیر نشده است، به این صورت که در بعضی از این منطقه ها شرایط لازم مانند دسترسی به آب و سرویس بهداشتی وجود ندارد، بعلاوه آسیب های زیادی که طبیعت پس از هر سفر متحمل می گردد را می توان ناشی از این نبود فرهنگ دانست.
در کردستان رود سیروان از مهمترین مکان های کمپینگ است، بعلاوه کوه بابا، روستای پالنگان، کوه شاهو، کوه سرو آباد، دریاچه زریوار، قلعه قمچقای، آبشار گویله، کوه آوالان از دیگر نقطه های مناسب می باشد.
در شمال چنگل دالخانی رامسر از مهمترین مکان های مناسب کمپینگ است، علاوه بر جنگل دالخانی رامسر جنگل های دو و سه هزار، سراوان، النگدره، ناهارخوران، فیلیند، جنگل الیمستان، پارک جنگلی و ساحل سی سنگان، سیاه بیشه از دیگر پیشنهادات شمال است.
در لرستان دریاچه گهر برترین منطقه برای چادر زدن، و مخمل کوه، دره شیزر، دشت لاله های واژگون الیگودرز، آبشار نوژیان و گریت، دره خزینه و …. از دیگر منطقه های محبوب لرستان برای چادر زدن هستند.
و اما در دماوند می توان در دامنه کوه دماوند، چشمه سیاه سنگ، دشت مشا، چشمه اعلا، دریاچه تار و هویر، غار بورنیک، چشمه دیو آسیاب، آبشار برف تنگه لار، چشمه تیزآب، ، آبشار گروبار چادر زد.
چادر زدن در طبیعت و نکات و وسایل لازم در طول سفر، و بعلاوه معرفی مکان های مناسب در این مطلب معرفی شده اند، که می توانید برای آشنایی بیشتر در صورت تمایل به وقت گذراندن در طبیعت استفاده کنید.
منبع: دیجیاتور