شرط چین برای صدور ویزا: تزریق واکسن چینی، اعتراف چین به نقص واکسن داخلی
به گزارش بارازعلی، گزارش های رسانه ای و پست های فضای مجازی در باره نظرات مقام مرکز کنترل بیماری های چین سریعا سانسور شدند.
با ما همراه باشید و با تورهای چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
پکن اعلام نموده که این واکسیناسیون موثر است و تنها به خارجیانی ویزا می دهد که واکسن چینی را تزریق نموده باشند.
به گزارش خبرنگاران، در روز گذشته یکی از مقامات بهداشت چین در اظهار نظری نادر از اثر بخشی کم واکسن های چینی و ارائه راه چاره برای افزایش مکانیسم عملکرد آنها اطلاع داد و بار دیگر این واکسن ها را بر سر زبان ها انداخت. بسیاری در دنیا سوالات زیادی را در خصوص اثر بخشی واکسن های مطرح کردند و بعضی از مقامات در دیگرهای کشورهای دنیا از خرید واکسن های چینی خود دفاع کردند.
در اتفاقی نادر عالی ترین مقام مرکز کنترل بیماری های چین خاطرنشان کرد که اثربخشی واکسن کرونای کشورش کم است.
گائو فو مدیر مرکز کنترل بیماری های چین در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر چنگدو گفت که چین در حال آنالیز ترکیب این واکسن ها برای بالا بردن میزان تاثیرشان است.
بی بی سی در گزارشی نوشت: چین 4 واکسن مختلف را برای استفاده همگانی تائید نموده است و بعضی از مطالعات خارج از چین تا کنون از اثربخشی 50 درصدی بعضی از واکسن های چینی اطلاع داده اند.
چین: اگر شما ویزای چین را می خواهید، باید واکسن چینی بزنید/ عکس: GETTY IMAGES
با این حال گائو فو کمی پس از کنفرانس مطبوعاتی خاطرنشان کرد که سخنانش بد تفسیر شده است.
بیش از 100 میلیون نفر در چین حداقل یک دوز از واکسن چینی را تزریق نموده اند.
پکن اعلام نموده که این واکسیناسیون موثر است و تنها به خارجیانی ویزا می دهد که واکسن چینی را تزریق نموده باشند.
گائو فو چه گفت؟
گائو فو مدیر مرکز کنترل بیماری های چین در کنفرانس خبری روز شنبه خاطرنشان کرد که واکسن های فعلی میزان محافظت زیادی ندارند.
یویورو نیوز در این باره به نقل از این مقام برجسته مرکز کنترل بیماری های چین نوشت: : همه باید فواید واکسن mRNA را برای بشریت در نظر داشته باشند. ما باید آن را به دقت دنبال کنیم و تنها به این دلیل که خودمان از پیش چند نوع واکسن داریم آن را نادیده نگیریم.
او اضافه نمود که چین میخواهد واکسن های کووید-19 را به عنوان راهی برای افزایش اثربخشی، ترکیب کند.
گائو فو شرح داد که مراحل بهینه سازی واکسن می تواند شامل تغییر تعداد دوزها و تغییر مدت زمان تزریق آن باشند. وی همچنین ترکیب چند واکسن مختلف چینی برای بهبود فرآیند ایمن سازی را پیشنهاد کرد.
او کمی بعد با عقب نشینی از اظهارات خود به رسانه دولتی گلوبال تایمز گفت: میزان محاظت همه واکسن ها در دنیا گاهی زیاد و گاهی کم است.
او اضافه نمود که اظهارات قبلی من مبنی بر اینکه واکسن های چینی از میزان محاظت پائینی برخوردارند یک سوء تفاهم کامل است.
اظهارات اولیه و ثانویه گائو فو به عنوان مقام برجسته مرکز کنترل بیماری های چین از سوی بسیاری از رسانه های چینی گزارش نشد.
با این حال نظرات او نقدها زیادی را در رسانه اجتماعی وایبو (نمونه چینی فیس بوک و توییتر) پیدا کرد. بسیاری از منتقدان خاطرنشان کردند که او باید صحبت های خود را متوقف کند.
بلومبرگ در این باره نوشت: گزارش های رسانه ای و پست های فضای مجازی در باره نظرات گائو فو سریعا سانسور شدند.
گائو فو در اصلاح سخنان خود خاطرنشان کرد که برای بهبود هر چه بیشتر واکسن های چینی این سخنان را اعلام نموده است و فواید واکسن برای مردم بسیار بیشتر از خطرات واکسن نزدن است.
در باره واکسن های چینی چه می دانیم؟
بی بی سی در ادامه نوشت: با اطلاعات کمی که از واکسن چینی منتشر شده، اثربخشی از انواع واکسن های چینی در این مدت نامعلوم مانده است.
پیشتر و در اولین مراحل آزمایشی تزریق واکسن چینی روی واکسینه شدگان برزیلی، اثربخشی 50.4 درصدی واکسن سینواک چین تائید شد. این میزانکه تنها کمی بیشتر از آستانه اثربخشی 50 درصدی مورد احتیاج سازمان بهداشت دنیای برای واکسن کرونا است.
با این حال نتایج به دست آمده از آزمایش تزریق واکسن چینی کرونا در ترکیه و اندونزی از اثربخشی 91 تا 65 درصدی واکسن سینواک چین گزارش داده است.
واکسن های غربی مدرنا، فایزر- بیون تک و آسترزنکا همه دارای بازدهی 90 درصدی یا بیش از این میزان هستند.
تفاوت واکسن چینی با دیگر واکسن ها در چیست؟
واکسن های چین با واکسن های دیگر به ویژه مدرنا و فایزر تفاوت زیادی دارند.
این واکسن ها با روش سنتی تری ساخته شده و اصطلاحا از مدل های غیر فعال واکسن هستند. در این مدل از واکسن ویروس های ضعیف یا کشته شده در معرض سیستم ایمنی بدن قرار می گیرند و بدن بدون ریسک بالا به ویروس ضعیف یا از بین رفته واکنش نشان می دهد.
مقایسه واکسن های کرونا- ستون از سمت چب به ترتیب، نام و شرکت واکسن، نوع واکسن، تعداد دوز، اثربخشی، دمای نگهداری و قیمت آن را نشان می دهد.
در این جدول به ترتیب از بالا به پائین واکسن های اکسفورد آسترازنکا، مدرنا، فایزر بیون تک و گامالیا (اسپوتنیک وی) مقایسه شده اند.
در مقابل واکسن های فایزر، بیون تک و مدرنا از انواع mRNA هستند. در این فرایند بخشی از کد ژنتیکی ویروس کرونا به بدن تزریق می گردد و به سیستم ایمنی بدن می آموزد که چگونه به ویروس اصلی واکنش نشان دهد.
یکی از مزایای واکسن های چینی در نگهداری و انتقال آنها است و می توان در دمای 2 تا 8 درجه یخچال های معمولی از آنها نگهداری کرد. اما واکسن مدرنا به یخچالی با دمای منفی 20 و فایزر به دمای منفی 70 درجه احتیاج دارد.
چین واکسن های خود به بسیاری از کشورهای دنیا ارائه نموده و میلیون های دوز از این واکسن ها در اندونزی، برزیل ، ترکیه، شیلی و پاراگوئه تزریق شده اند.
اما پس از اظهارات مطرح شده از سوی مقام مرکز کنترل بیماری ها در باره واکسن چینی سوالات و شک و تردیدها در بسیاری از کشورهای دنیا مطرح شد.
رویترز نوشت: مقامات شیلی پس از اظهارات ضد و نقیض مقام چین در خصوص واکسن های این کشور از واکسن های کرونای فراوری شرکت سینواک دفاع کردند.
کارگران در حال تخلیه بسته های واکسن کرونای سینواک چین در فرودگاه بین المللی سانتیاگوی شیلی/ عکس: رویترز
تحقیق دانشگاه شیلی در هفته گذشته از اثربخشی 54 درصدی واکسیناسیون واکسن های چینی در کاهش میزان مبتلایان اطلاع داد.
شیلی 3.5 میلیون دلار را برای دریافت و تزریق فاز آزمایشی و اولیه واکسن پرداخت نموده و میخواهد 60 میلیون دوز از واکسن چینی را در سه سال آینده به جمعیت 18 میلیون نفری خود تزریق کند.
این کشور برای ایمن سازی در برابر کرونا به دورهای زیادی از واکسن سینواک و تعداد کمی از واکسن فایزر اتکا نموده و یکی از سریع ترین فرایندهای واکسیناسیون دنیا را از آشن خود نموده است. این کشور تا کنون 4.6 میلیون نفر را با دو دوز و 7.2 میلون نفر ز جمعیت خود را با یک دوز واکسینه نموده است.
منبع: عصر ایران