عواملی که فکر نمی کنید عامل ابتلا به سنگ کلیه باشند!

به گزارش بارازعلی، در سال های اخیر به علت افزایش نرخ ابتلا به چاقی و سایر عوامل پرخطر در زندگی، شانس ابتلای زنان به سنگ کلیه افزایش یافته و این در حالی است که این عارضه بیشتر مردان را درگیر خود می نموده است.

عواملی که فکر نمی کنید عامل ابتلا به سنگ کلیه باشند!

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.

به گزارش خبرنگاران، سنگ کلیه زمانی ایجاد می شود که مواد معدنی مانند کلسیم، اگزالات و فسفات در مجاری کلیه متمرکز و به کریستال تبدیل می شوند. اگر می خواهید از تشکیل این سنگ ها پیشگیری کنید، باید از علل ابتلا به این سنگ ها مطلع باشید.

در اینجا 10 علت شگفت انگیز که خطر ابتلا به این عارضه را تشدید می نمایند، معرفی شده است:

ژنتیک: در بعضی از افراد، بدن به دلایل ژنتیکی قادر به جذب اگزالات نیست و این افراد حتی اگر سبک زندگی سالمی هم داشته باشند، در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند.

مصرف نوشابه: اگر فکر می کنید نوشیدن نوشابه ها به هضم موثر غذا یاری می نماید، در اشتباهید. بر اساس تحقیقات فروکتوز موجود در این نوشیدنی ها باعث افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه می شود. مصرف روزانه یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا 23 درصد افزایش می دهد.

خوردن بیش از حد گوشت: این فرایند باعث افزایش اسید اوریک بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا می برد. کسانی که گیاهخوار هستند یا بیشتر ماهی می خورند، 30 تا 50 درصد کمتر در معرض خطر این عارضه هستند.

مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین سی: بر اساس مطالعات اخیر، مکمل های ویتامین سی عامل ابتلا به سنگ کلیه هستند. کسانی که بیش از 7 مکمل ویتامین سی در هفته دریافت می نمایند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند. دلیلش هم این است که ویتامین سی در فرم اگزالات دفع می شود و می تواند در مجاری کلیوی به سنگ تبدیل شود. البته هیچ ارتباطی بین غذاهای طبیعی سرشار از این ویتامین و ابتلا به سنگ کلیه وجود ندارد.

عدم دریافت کافی مرکبات: مرکبات حاوی سیترات هستند؛ ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهند. افزایش لیمو به آب آشامیدنی، راهی آسان برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است.

تغییرات اقلیمی: افزایش دمای روزانه در شهرهای مختلف، خطر ابتلا به سنگ های کلیوی را افزایش می دهد.

مصرف کم کلسیم: تصور بیشتر مردم این است که کاهش مصرف کلسیم باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ های کلیوی می شود. این فرض اشتباه است چون بنا به نتایج تحقیقات، افرادی که رژیم های کم کلسیم دارند، بیشتر به سنگ کلیه مبتلا می شوند.

خوردن بیش از حد سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد، این ماده خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. اگر سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارید، این سبزیجات را کمتر مصرف کنید.

کم آبی بدن: ننوشیدن کافی آب خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. اطمینان حاصل کنید که حداقل 2 لیتر مایعات را در طول شبانه روز مصرف می کنید.

مصرف زیاد نمک: مصرف نمک به میزان زیاد باعث افزایش مقدار کلسیم دفع شده توسط کلیه می شد و خطر ابتلا به سنگ کلیه را تشدید می نماید. بیشتر نمک مصرفی ما در غذاهای تولید شده پنهان است.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 12 فروردین 1400 بروزرسانی: 12 فروردین 1400 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 1754

به "عواملی که فکر نمی کنید عامل ابتلا به سنگ کلیه باشند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عواملی که فکر نمی کنید عامل ابتلا به سنگ کلیه باشند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید