طراحی لوگو: لوگوی گوگل برای بزرگداشت لطفی زاده، پدر منطق فازی، تغییر کرد

به گزارش بارازعلی، گوگل امروز در صفحه اول خود از لطفی زاده دانشمند علوم کامپیوتر و پدر منطق فازی، با یک لوگوی ویژه تقدیر نموده است.

طراحی لوگو: لوگوی گوگل برای بزرگداشت لطفی زاده، پدر منطق فازی، تغییر کرد

جهت دریافت مشاوره خدمات طراحی لوگو از بهترین و باتجربه ترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی لوگو و آرم تجاری تا برندینگ حرفه ای را با بهترین قیمت از نماشو بخواهید.

زندگی لطفی علی عسکرزاده

لطفی علی عسکرزاده (Lotfi Aliaskerzadeh) که بعدها با نام لطفی زاده مطرح شد، در 14 فوریه 1921 (25 بهمن 1299) در باکو، آذربایجان متولد شد. در حالی که پدرش، به عنوان یک روزنامه نگار ایرانی برای مأموریت به آنجا رفته بود. در سال 1931 یعنی 10 سالگی، او و خانواده اش به تهران نقل مکان کردند.

او هنگام تحصیل در دبیرستان البرز، با الهام از مربیان استادان آمریکایی، به فکر زندگی در آمریکا افتاد. پس از اخذ مدرک مهندسی برق از دانشگاه تهران، که با توجه به شرایط سال 1941 میلادی در ایران و حمله کشورهای گونگون، خود کار بزرگی است، او و همسرش ریشه های خود را برداشتند و به فیلادلفیا آمریکا مهاجرت کردند.

او خودش درباره اصالتش گفته است: پرسش واقعا این نیست که آیا من آمریکایی، روسی، ایرانی، آذربایجانی یا هر چیز دیگری هستم. من به وسیله همه این افراد و فرهنگ ها شکل گرفته ام و در میان همه آن ها احساس راحتی می کنم.

او سپس در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) تحصیل کرد. در ادامه دکترای خود را از دانشگاه کلمبیا گرفت و از سال 1950 میلادی به عنوان استادیار آنجا مشغول فعالیت شد. در سال 1959 میلادی (1338 خورشیدی) او به دپارتمان برق دانشگاه کالیفرنیا، برکلی پیوست که او آن را را به رشته علوم کامپیوتر هم توسعه داد. در سال های بعد بسیاری از دانشگاه های دیگر هم از این روش پیروی کردن و تحصیل در رشته علوم کامپیوتر را به پردیس های دانشگاهی سراسر دنیا توسعه دادند.

با این وجود، بیشترین سهم لطفی زاده در علوم کامپیوتر، در قابل مقاله ای به نام مجموعه های فازی (Fuzzy Sets) بود. به طور کلی ریاضیات و رایانه ها با چیزها به صورت دوتایی رفتار می نمایند؛ به این معنی که چیزی یا درست (1) یا نادرست (0) است. در مقابل، دنیای واقعی به ندرت تا این حد کاملا قطبی شده است و بیشتر چیزها در میانه حالت های مطلق قرار دارند. در مقاله مجموعه های فازی و زمینه تحقیقاتی بعدی ریاضیات فازی، علی عسکرزاده سودمندی شمار نامحدود ارقام اعشاری بین 0 و 1 را نشان می دهد.

یکی از نمونه های مفید از کاربرد ریاضیات فازی لطفی زاده، سیستم ترمز اتوماتیک در اتومبیل است. در یک سیستم دودویی (باینری) که فقط به درست یا نادرست اشاره دارد، وقتی خودرویی که جلوتر از شماست، نزدیک می گردد، ترمزها بلافاصله به طور کامل اعمال می شوند. اما در یک سیستم فازی، با نزدیک تر شدن خودروی جلویی، که به طور پیوسته از ایمن (0) تا ناایمن (1) درنظر گرفته می گردد، ترمزها می توانند به طور پیوسته در حالت های گوناگونی بین فشرده نشده (0) تا فشار کامل (1) تنظیم شوند.

درباره اینکه چرا گوگل امروز را برای بزرگداشت لطفی زاده انتخاب نموده است، باید گفت که مقاله مهم او برای اولین بار در 30 نوامبر 1959 ارائه (9 آذر 1343) و در نهایت در سال 1965 منتشر شد.

او فعالیت های خود را در زمینه آموزش از جمله، تا چندین دهه ازجمله فارغ التحصیل شدن بیش از 50 دانشجوی دکتری ادامه داد. او در سال 2017 در خانه خود در برکلی کالیفرنیا درگذشت و در باکو، آذربایجان یعنی شهر زادگاهش به خاک سپرده شد. شهری که یک مجسمه هم به یادبود او قرار گرفته و بعلاوه یک مؤسسه فناوری به افتخار او نامگذاری شده است.

لوگوی گوگل برای بزرگداشت لطفی زاده

گوگل برای قدردانی از لطفی زاده، اثر هنری خود را با تصویری از خود او آراسته است. در یکی از بخش های این دودل هم نموداری وجود دارد که به عنوان نمونه ای از مجموعه های فازی است که لطفی زاده بیشتر با آن شناخته می گردد.

به طور خاص سه مثلث بزرگ تر شامل آبی، زرد و قرمز وجود دارد که با هم همپوشانی دارند تا دو مثلث کوچک تر به رنگ های سبز و نارنجی بسازند. این دو مثلث تصویری عالی از مجموعه های فازی هستند زیرا می توان پرسید که آیا مساحت مثلث سبز است یا آبی یا خیر؟ و تا حدی پاسخ مثبت است، آبی است. اما این هم به همان میزان درست است که ناحیه زرد است و ماند بسیاری از چیزهای دیگر در زندگی واقعی، سایه هایی در این بین وجود دارد.

در توضیحات وبلاگ گوگل دودل بعلاوه بعضی از گفته های پسر لطفی زاده به اشتراک گذاشته شده و دیدی نو به زندگی و محیط خانه او ارائه شده است. نورمن زاده (Norman Zadeh) پسر او می گوید: برترین راه برای توصیف زندگی در خانه زاده، جدیت بود. او انسانی جدی بود. یک مهمانی برای او یک گروه از دانشگاهیان با IQ بسیار بالا بود که برای شام دور هم جمع می شدند. وقتی به مکالمات آن ها گوش می دادم، همواره تحت تأثیر این موضوع قرار می گرفتم که پدرم چقدر شیوا سخن می گفت و به نظر می رسید که چقدی عمیق موضوعات را درک می نماید. همان طور که پدرم می گوید: درجه های مختلفی از درک وجود دارد. درک او فوق العاده بود.

عکس کاور: تغییر لوگوی گوگل به مناسبت سالروز ارائه مقاله منطق فازی به وسیله دکتر لطفی علی عسکرزاده

Credit: Google

منبع: 9to5Google

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 15 خرداد 1401 بروزرسانی: 15 خرداد 1401 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 2280

به "طراحی لوگو: لوگوی گوگل برای بزرگداشت لطفی زاده، پدر منطق فازی، تغییر کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طراحی لوگو: لوگوی گوگل برای بزرگداشت لطفی زاده، پدر منطق فازی، تغییر کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید