باقلا قاتق خورشت محلی و خوشمزه گیلانی

به گزارش بارازعلی، باقلا قاتق

این خورشت از معروف ترین غذاهای شمال ایران است که جای خودش را در نقاط مختلف کشورمان باز نموده است. این خورشت به اسامی باقالا قاتق ، باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن نیز معروف میباشد ؛ لوبیای استفاده شده در این خورش از خانواده لوبیا چیتی است که به نامهای لوبیا کشاورزی ، لوبیای رشتی یا پاچ باقالا هم معروف میباشد. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با باقلا قاتق ، خورشت محلی و اصیل گیلانی بیشتر آشنا شوید.

باقلا قاتق خورشت محلی و خوشمزه گیلانی
  • طرز تهیه شیرینی رشته خوشکار گیلانی Reshteh khoshkar
  • طرز تهیه میرزا قاسمی ، غذای محبوب گیلانی Mirza Ghassemi
  • خورش مرغ ترش گیلانی یکی از غذاهای سنتی گیلان

مواد مورد احتیاج

  • لوبیا کشاورزی: 500 گرم
  • سیر خرده شده یا له شده: 4 حبه
  • شوید خشک: 4 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • آب: 2 یا 3 لیوان
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه باقلا قاتق

برای درست کردن خورش باقلا قاتق رشتی یا شمالی برخلاف اسمش احتیاجی به باقلا ندارید. در حقیقت برای درست کردن این خورش خوشمزه باید از لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی که به زبان محلی به آن پاچ باقلا می گویند بهره ببرید.

1- ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید. 4 الی 5 ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آن ها را عوض کنید. بعد از این مدت و قبل از پختن باقلا قاتق لوبیاها را آبکش کنید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد. پوست لوبیاها را بگیرید و آن ها از وسط دو نیم کنید.

2- در یک قابلمه میزانی روغن بریزید و 4 عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نگردد و سیرها نسوزند. به جای روغن مایع می توانید از روغن حیوانی بهره ببرید این بستگی به ذائقه شما دارد. میزان سیر هم به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید از سیر بیشتری اضافه کنید.

3- سیرها که تفت خورد و کمی بوی سیر بلند شد، لوبیاهای آبکش شده را اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه و شوید تازه یا خشک را هم اضافه کنید و تمام مواد داخل قابلمه را تفت دهید. ده دقیقه زمان برای تفت کافی است.

4- در مرحله بعد آب را اضافه کنید و وقتی که آب به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا روی حرارت ملایم گاز لوبیاها خوب بپزند. پخت لوبیا کشاورزی زمان زیادی احتیاج ندارید حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت زمان کافی است. در اواسط پخت خورش نمک و فلفل آن را میزان کنید.

5- وقتی که لوبیاها پخت و آب خورشت به میزان دلخواهتان رسید تخم مرغ ها را داخل باقلا قاتق بشکنید. بهتر است تخم مرغ ها را هم نزنید تا درسته بمانند و خورشت شکل زیباتر و رسمی تری داشته باشد. خورش باقلا قاتق را با برنج سرو کنید.

نکته مهم پخت خورشت باقلا قاتق رشتی

*به جای آب می توانید از آب مرغ برای پخت خورشت باقلا قاتق رسمی بهره ببرید. البته استفاده از آب مرغ برای پخت این خورش مرسوم نیست اما طعم خوشمزه آن را دوچندان می نماید. اگر آب مرغ ندارید یک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنید و سپس نمک خورش را میزان کنید.

*بهتر است ابتدا تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن ها مطمئن شدید در خورش بریزید.

*برای درست کردن باقلا قاتق ه جای شوید خشک از شوید تازه هم می توانید بهره ببرید.

*به جای لوبیا کشاورزی از باقالی تازه هم می توانید بهره ببرید.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 18 مهر 1403 بروزرسانی: 18 مهر 1403 گردآورنده: barazali.ir شناسه مطلب: 2558

به "باقلا قاتق خورشت محلی و خوشمزه گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باقلا قاتق خورشت محلی و خوشمزه گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید