دو نکته درباره کال جوش
به گزارش بارازعلی، دو نکته را باید درباره کال جوش یا کله جوش اشاره کنم؛ یکی درباره کشک مصرفی آن و دیگری درباره روش خوردنش: تریدکردن. درباره کشک باید گفت که جزو لبنیات است و بعد از شیر، ماست و پنیر از جمله مغذی ترین ها به شمار میرود؛ زیرا پروتئین و کلسیم بالایی داشته و به شکل تازه و خشک می توان آن را میل کرد.
دو نکته درباره کال جوش
نویسنده:دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی
دو نکته را باید درباره کال جوش یا کله جوش اشاره کنم؛ یکی درباره کشک مصرفی آن و دیگری درباره روش خوردنش: تریدکردن. درباره کشک باید گفت که جزو لبنیات است و بعد از شیر، ماست و پنیر از جمله مغذی ترین ها به شمار میرود؛ زیرا پروتئین و کلسیم بالایی داشته و به شکل تازه و خشک می توان آن را میل کرد.
با وجودی که کشک از مشتقات شیر است؛ اما قابلیت جذب کلسیم آن از شیر و ماست کمتر است. این ماده غذایی همیشه باعث غنی شدن بسیاری از غذاهای ایرانی می گردد؛ از جمله کشک بادمجان، آش، کله جوش و... اما نوعی از کشک در شهرهای کرمان و سیستان و بلوچستان تهیه می گردد که از آرد و آب پنیر یا ماست به دست آمده و کشک خالصی نیست؛ در نتیجه اندازه پروتئین، کلسیم و مواد معدنی اش هم اندک است. در ضمن باید هنگام مصرف کشک دقت کرد زیرا میکروبی به نام کلستریدیوم بوتولینوم که در محیط بی هوازی رشد می نماید، ممکن است در برخی کشک های غیرپاستوریزه وجود داشته باشد و به این دلیل حتما باید انواع کشک را قبل از مصرف بجوشانید.
یادتان باشد که برترین نوع کشک از ماست یا پنیر کم چربی به دست می آید بنابراین این نوع کشک را برای خوردن انتخاب کنید. جالب است بدانید کشکی که به وسیله عشایر محلی تهیه می گردد معمولا بدون چربی است زیرا آنها کره را از شیر یا ماست جدا نموده اند.و اما درباره ترید کردن باید گفت که این روش باعث بهتر هضم شدن غذا در دستگاه گوارش و تحریک معده می گردد و عموما عادت مناسبی است. توجه داشته باشید این روش فقط در ایران وجود ندارد بلکه در بیشتر کشورهای جهان با نام روش دانک متداول است. اما نکته این است که این روش باید در حد اعتدال مورد استفاده قرار بگیرد زیرا حجم زیاد غذا در معده باعث بر هم خوردن حرکات دودی معده و روده می گردد.
منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون