11 خاصیت چای سیاه
به گزارش بارازعلی، تا به حال رخ داده است در دورهمی های محبت آمیز وقتی می خواهید یک فنجان دیگر چای بنوشید، دیگران شما را از خوردن آن منع نمایند؟ هرچند افراط در هر چیزی ممکن است اثرات منفی در پی داشته باشد، اما نوشیدن یک فنجانِ دیگر چای آنقدرها هم که همه فکر می نمایند، بد نیست.
وقتی صحبت از نوشیدنی گیاهی باشد، چه چای سبز چه چای سیاه، از آنجا که ممکن است هر کدام از اینها روی افراد مختلف اثرات متفاوتی داشته باشند، هرگز نباید توصیه های پزشکان را نادیده گرفت. در واقع همه چیز بستگی به شرایط بدنی کسی دارد که آن ماده خوراکی را مصرف می نماید. در عین حال تحقیقات مختلف نشان می دهد غرق شدن در لذت نوشیدن یک یا دو فنجان چای سیاه در روز می تواند انتخاب خوبی باشد و ضرری برای سلامتی ما نخواهد داشت.
همان طور که احتمالا خودتان هم می دانید، چای سیاه و سبز هر دو محصول گیاهی به نام کاملیا سینسیس (Camellia Sinesis) هستند که با دو روش متفاوت عمل آوری می شوند. علاوه بر خشک کردن برگ ها، نور و گرما دادن، چای سیاه قبل از فرآیند های گرمایشی نهایی، تخمیر هم می گردد.
همراه ما باشید، در این مقاله می خواهیم درباره فواید نوشیدن یک یا دو فنجان چای سیاه، این نوشیدنی گرم، دلچسب و محبوب ما ایرانی ها با شما صحبت کنیم. بهتر است این نوشیدنی پرطرفدار را بدون افزودنی هایی مثل قند یا شکر نوش جان کنید تا از خواص چای سیاه بهره مند شوید.
1. به سلامتی دهان و دندان کمک می نمایدمطالعات صورت گرفته به وسیله انجمن تحقیقات سلامت تجارت چای نشان می دهد چای سیاه دندان ها را از شر پلاک هایی که روی آنها تشکیل می شوند، خلاص می نماید. از طرفی چون رشد باکتری ها را محدود می نماید، مانع از پوسیدگی دندان می گردد. چای ترکیبات پلی فنولی (ترکیبات آلی موجود در گیاهان که ارزش درمانی زیادی دارند) دارد که باکتری های مسبب پوسیدگی دندان را می کشد و مانع از رشد آنزیم های باکتریایی می گردد. این آنزیم ها همان موادی هستند که به صورت ماده ای چسبنده در می آیند و پلاک های دندانی را ایجاد می نمایند.
2. به داشتن قلبی بهتر کمک می نمایددر مقاله ای با عنوان مصرف چای سبز و سیاه و خطر سکته که در سال 2009 به عنوان یک تحقیق فراتحلیلی منتشر شد، آمده است خطر سکته مغزی در افرادی که روزانه 3 فنجان یا بیشتر چای می نوشند، 21 درصد کمتر از افرادی است که معمولا کمتر از یک فنجان چای سیاه یا سبز مصرف می نمایند.
3. چای یک آنتی اکسیدان استهمان طور که گفتیم چای سرشار از پلی فنول است و به عنوان یک آنتی اکسیدان از آسیب هایی که سیگار یا سایر مواد شیمیایی به DNA وارد می نمایند، جلوگیری می نماید. در واقع چای همان آنتی اکسیدان های میوه ها و سبزی جات را داراست که همه ما روزانه در رژیم غذایی مان آنها را مصرف می کنیم. این آنتی اکسیدان ها مزایای زیادی برای یک زندگی سالم دارند.
4. به پیشگیری از سرطان کمک می نمایدهرچند برای اطمینان از روش های پیشگیری از سرطان به تحقیقات بیشتری احتیاج است، اما بعضی مطالعات نشان می دهند که آنتی اکسیدان هایی مثل پلی فنول ها و ترکیباتی که در چای وجود دارند ممکن است به پیشگیری از بعضی انواع سرطان ها کمک کند. در همین رابطه گفته می گردد زنانی که به طور منظم چای سیاه می نوشند کمتر از دیگران به سرطان تخمدان مبتلا می شوند.
5. برای سلامت استخوان ها مفید استبا توجه به آنتی اکسیدان فیتوکمیکال (مواد شیمیای گیاهی) موجود در چای، کسانی که به طور منظم این نوشیدنی گرم را مصرف می نمایند، استخوان های قوی تری دارند و احتمال پیشرفت آرتریت (التهاب مفاصل) در آنها کمتر خواهد بود.
6. خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهدبراساس مطالعه ی تحقیقاتی که در جزایر حاشیه مدیترانه انجام شد، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در ساکنین سالمند این منطقه ها که در یک بازه زمانی طولانی به طور میانه روزانه یک و نیم فنجان چای سیاه نوشیده بودند، 70 درصد کاهش یافته بود.
7. از استرس نجات تان می دهدهمه ما به خوبی از خواص آرامش بخش چای سیاه مطلع هستیم و آن را تجربه نموده ایم. چای سیاه نه تنها شما را در خاتمه یک روز طولانی و خسته نماینده آرام تر می نماید بلکه مطالعات نشان می دهد اسید آمینه ال تیاتین موجود در چای سیاه می تواند برای استراحت و تمرکز بهتر کمک تان کند. از طرفی مصرف منظم چای سیاه، ترشح هورمون استرس زای کورتیزول را هم کاهش می دهد.
8. سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشدچای حاوی آنتی ژنی بنام آلکیل آمین (alkylamine) است که پاسخ های ایمنی بدن را در موارد مختلف تقویت می نماید. علاوه بر این چای ماده ای به نام تانن دارد که برای مبارزه با انواع ویروس ها به بدن کمک می نماید. بنابراین برای مقابله با آنفولانزا، مسائل معده و مقابله با ویروس ها یی که بدن معمولا در زندگی روزمره با آنها روبه رو می گردد، مفید است.
9. به سلامت دستگاه گوارش کمک می نمایدتانن موجود در چای سیاه علاوه بر اینکه به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می نماید، در درمان بیماری های معده و روده مؤثر است و ضمناً حرکات دستگاه گوارش و فعالیت روده ها را کاهش می دهد.
10. در افزایش انرژی بدن مؤثر استبر خلاف دیگر نوشیدنی های کافئین دار، که البته مقدار کافئین شان از چای بیشتر است، کافئین چای سیاه بدون آنکه تپش قلب را بالا ببرد، به افزایش گردش خون در مغز کمک می نماید. چای سیاه متابولیسم و سیستم تنفسی را تحریک می نماید و فعالیت قلب و کلیه ها را بهبود می بخشد.
11. چای سیاه عامل شادی استدوستان عزیزم؛ اگر یک فنجان چای سیاه درجه یک و دلچسب قادر است لبخند روی لب هایتان بنشاند و حال تان را خوب کند، واقعا چه ضرری ممکن است برای شما داشته باشد؟!
منبع: سایت چطور
منبع: راسخون