تور ارزان کوبا: افزایش شناخت تجار ایران و کوبا از ظرفیت های متقابل، پیش احتیاج توسعه روابط است
به گزارش بارازعلی، دبورا ریواز ساودرا معاون وزیر بازرگانی و امور خارجه کوبا که در رأس یک هیات تجاری از این کشور به ایران سفر نموده است در جلسه ای با سرپرست معاونت بین الملل اتاق ایران و جمعی از فعالان مالی ایرانی حاضر شد تا دو طرف ظرفیت های بیشتر همکاری مالی ایران و کوبا را آنالیز نمایند.
اگر علاقمند به سفر با بهترین تور ارزان کوبا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کوبا از هاوانا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
فرزاد مهرانی سرپرست معاونت بین الملل اتاق ایران در این نشست به نقاط قوت تعامل ایران و کوبا اشاره نموده و گفت: هم کوبا و هم ایران در حوزه سلامت و پزشکی در منطقه خود کشورهای شناخته شده ای هستند. بنابراین یکی از زمینه های همکاری دو کشور که پتانسیل تقویت بیشتر دارد این حوزه است. تجربه پیروز ساخت واکسن پاستو کووک شاهد این مدعاست.
او با بیان اینکه اگرچه ایران به عنوان یک کشور صاحب نفت و گاز شناخته می گردد اما اقتصاد ایران بسیار متنوع است و ما در حوزه های مختلف از بخش های پالایشگاهی گرفته تا بنادر و ... ظرفیت سرمایه گذاری داریم ادامه داد: با توجه به سیگنال های مثبتی که از مذاکرات وین به گوش می رسد کوبا می تواند به شکل جدی به سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصاد ایران فکر کند.
مهرانی با تأکید بر اینکه تجار دو کشور احتیاجمند شناخت دقیق تر از ظرفیت های مالی یکدیگر هستند بیان نمود: متأسفانه یکی از نقاط ضعف تعامل ایران و کوبا عدم شناخت دو طرف دست کم در سطح تجار و بخش خصوصی از یکدیگر است. نه ما آن چنان ظرفیت های مالی کوبا را می شناسیم و نه کوبایی ها با فرصت های مالی در ایران آشنا هستند. بنابراین آنچه خیلی به آن احتیاج داریم ایجاد سازوکارهایی برای آشنایی بیشتر مردم و بخش خصوصی دو کشور از یکدیگر است.
او ادامه داد: این شناخت بیشتر می تواند به وسیله برگزاری سمینار ویدئوکنفرانس، تبادل اطلاعات و ایجاد بانک اطلاعاتی از شرکت های فعال و علاقه مند برای همکاری به وسیله سفارت خانه های دو کشور ایجاد گردد.
مهرانی به ضرورت کوشش برای برطرف موانع و تسهیل تجارت به وسیله دولت ها و اتاق های بازرگانی دو کشور اشاره نموده و بیان نمود: از تسهیل صدور ویزا گرفته تا امضای اسناد و برقراری تفاهم نامه های تجاری و عملیاتی کردن آن ها می تواند به افزایش سطح همکاری ها منجر گردد. ما پیش از این تفاهم نامه تجارت ترجیحی با کوبا امضا نموده ایم اما باید چرا آن طور که باید به افزایش همکاری ها منجر نشده است.
او تقویت بخش خصوصی دو کشور را موضوع مهم دیگری در راستای افزایش همکاری ها دانست و گفت: این تقویت می تواند به وسیله آموزش تعاملی و برگزاری سیمنارهای تخصصی مشترک بین المللی و همین طور اطلاع رسانی مناسب رویدادهای تجاری از جمله مناقصات و نمایشگاه ها و ... رخ دهد که سفارتخانه های دو کشور در این زمینه می توانند نقش موثری داشته باشند.
در ادامه دبورا ریواز ساودرا معاون وزیر بازرگانی و امور خارجه کوبا هم اشاره به موقعیت مشابه اقتصاد تحریم شده ایران و کوبا از سوی آمریکا اشاره نموده و گفت: با تجربه مشابه هر دو کشور می توانند راه های جدیدی برای همکاری با یکدیگر پیدا نمایند.
او با بیان اینکه کوبا از سال ها پیش در زمینه انتقال تکنولوژی پزشکی با ایران همکاری می نماید اضافه کرد: شناخت ظرفیت های واردات و صادرات دو کشور از هم موضوع مهمی در افزایش سطح همکاری هاست.
ساودرا با بیان اینکه سعی کردیم در این سال ها سرمایه گذاری خارجی جذب کنیم به لیستی از موقعیت های سرمایه گذاری شرکت ها در کوبا اشاره نموده و گفت: حوزه های پزشکی و سلامت، معدن، سوخت، انرژی، گردشگری، مواد غذایی، کشاورزی و دامداری از جمله حوزه هایی است که ظرفیت های خوبی در این زمینه برای همکاری دو کشور وجود دارد.
او با اشاره به سرمایه گذاری های گسترده کوبا در حوزه گردشگری اضافه کرد: این بخش موتور محرک مالی کوبا محسوب می گردد و همچنان گنجایش سرمایه گذاری دارد.
ساودرا ادامه داد: ایران در حوزه معدن تجارب خوبی دارد. ما امیدواریم در بخش نفت و تأسیس پالایشگاه و بعلاوه در زمینه استخراج و اکتشاف و حفر چاه های عمیق بتوانیم از تجارب ایران استفاده کنیم.
او با بیان اینکه کوبا در حوزه بیوتکنولوژی، گردشگری، فرهنگ، ورزش و بعلاوه تولیدات کشاورزی دارای مزیت های صادراتی است گفت: در زمینه صدور خدمات پزشکی و سلامت نیز کوبا موقعیت خوبی دارد. در اوج همه گیری کرونا کشور ما 58 هیات پزشکی به 40 کشور جهان فرستاد که دستاوردهای مالی خوبی برای ما داشت.
منبع: اتاق بازرگانی ایران